Rettegi Attila bajusz nélkül

Néhány éve hosszú hajától, most arcszőrzetétől szabadult meg a szombathelyi képviselő.

Rettegi a szombathelyi közgyűlés egyik legcsendesebb képviselője, ritkán szólal meg, akkor is inkább szakterületével, az oktatással foglalkozik. Amolyan tanárember, az annak megfelelő aktatáskás külsejével együtt.

Amikor politikusi pályára (is) lépett, még hosszú hajat hordott, mint ahogyan az illett a 80-as évek lázadóinak. És dús bajszot viselt, ami abban az időben szintén a lázadás jele volt, pszichológusok írtak arról, hogy aki arcszőrzetet visel, az nem tud beleilleszkedni a közegbe.

Teltek az évek, úgy tűnik, Rettegi elkezdett konszolidálódni, jó négy évvel ezelőtt haját rövidre nyíratta, de a bajusz megmaradt. Hozzánőtt, mint Tvrtkóhoz a baseballsapka, vagy Kiszel Tündéhez a szemöldök.

A szerdai rendkívüli közgyűlésen aztán Rettegi borotvált arccal jelent meg, eltűnt a bajusz. Lehet, itt a konszolidáció ideje, vagy csak egyszerűen megunta a bajusz nyírását. De ha Rettegi leborotválja a bajszát, akkor mi következhet még? Ágh Péter megszólal? Marton Zsolt lefogy? Szakály Gábor összebarátkozik Gyebrovszkival? Most már bármit el tudok képzelni.